Me Storytelillä kutsuimme kuusi tunnettua suomalaista äänikirjamatkalle. Jokainen kuunteli kuukauden ajan erilaisia äänikirjoja. Miten kuunteleminen muutti heidän elämäänsä, ja mikä nousi kunkin suosikiksi?

Laulaja Arja Koriseva

Suosittelen: Röyhkän, Metson ja Haapasalon Et kuitenkaan usko & Et muuten tätäkään usko.

"Työkseni ajan paljon autoa, ja ainoa matkakaverini on useimmiten äänikirja.

Tammikuussa kului käsittämätön määrä äänikirjadekkareita, kun purjehdin Hjalliksen miehistössä Karibialta Kanarian saarille kolmen viikon ajan. Äänikirjat sekä rentouttivat että auttoivat epäsäännöllisessä elämän rytmissä saamaan unenpäästä kiinni.

Äänikirjojen kuunteleminen on helpointa aloittaa elämäkerroista. Esimerkiksi Ville Haapasalon elämä Venäjällä paljastui mahtavan värikkääksi.

Valitsen äänikirjan aina hetken tai mielentilan mukaan. Silityksellä on eri kirja kuin lenkillä, ja pakkaamisen kaverina toimii aivan oma tarinansa."

Kirjailija Riikka Pulkkinen

Suosittelen: Pirkko Saision Mies ja hänen asiansa

"Meni tovi että pääsin äänikirjojen makuun, koska en ollut aiemmin niitä kuunnellut. Storytelin valikoimasta minut pysäytti Pirkko Saision uusin kirja. Jukka Voutilaisen hypnoottinen ääni sopii tarinaan hienosti.

Istuin ratikassa matkalla päiväkotiin kuulokkeet korvissani. Voutilaisen lukemaa tarinaa kuunnellessani vaunun arkinen tunnelma ei enää tuntunutkaan niin arkiselta. Vallitseva todellisuus sai aivan uusia merkityksiä.

Äänikirjan kuunteleminen avasi minulle lukijana uuden ulottuvuuden kirjallisuuteen: oleilla yhtä aikaa tarinassa ja todellisuudessa. Tietyllä tapaa kokemus muistutti sitä, kun oma romaanikäsikirjoitus on intensiivisessä vaiheessa ja tarina ei jätä rauhaan arjen keskelläkään. Pidin tästä kokemuksesta."

Havaintoja parisuhteesta-bloggari Sami Minkkinen

Suosittelen: Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma -äänikirjaa

"Olen luonteeltani perinteiden vaalija ja luen kirjat kirjoina. Siksi ehkä tartunkin nyt äänikirjoihin ensimmäisen kerran ja joudun pyörtämään aiemmat ennakkoluuloni.

Lempikirjailijani Riikka Pulkkisen kirja oli siis elämäni ensimmäinen äänikirja – ja täydellinen sellainen.

Tajusin kuunnellessani, että pysähdyn todella harvoin. Varsinkin nyt, kun perheen kuopus on viisiviikkoinen. Äänikirja kulkee aina matkassa puhelimessa. Pienen hetkenkin voi unohtua muihin maisemiin ja tyhjentyä päivän kiireistä."

Muusikko Jyrki ”69” Linnankivi

Suosittelen: Eino Leinon Yksi on laulu ylitse muiden

"Äänikirjakokeiluni muutti kaiken! En ole aiemmin äänikirjoihin juurikaan perehtynyt, lukuun ottamatta lapsuuden Noita Nokinenä -kuunnelmia. Olen aina ajatellut äänikirjojen kuuluvan näkövammaisten ihmisten elämään. Yllätyinkin Storytelin valikoiman monipuolisuudesta ja huomasin jo ensimmäisen viikon aikana, että päiväjärjestykseni alkoi sujua tarinoiden tahdissa.

Syvennyin lenkin jälkeen saunassa näyttelijäikoni Esko Salmisen lukemiin Eino Leinon runoihin. "Yksi on laulu ylitse muiden" jäi soimaan mielessäni. Fantastista!

Fantasiakirjailija Neil Gaiman luki minulle juuri iltasaduksi uusimman teoksensa Norse Mythologyn. Oli maagista, kun lempikirjailijani luki juuri minulle."

Huippistuomari Juri Silvennoinen

Suosittelen: Miika Nousiaisen Juurihoitoa

"Kadehdin ihmisiä, jotka ehtivät lukea. Olen laiska lukija, joten lähdin uteliaana kokeilemaan äänikirjoja. Äänikirja näköjään vaatii kunnon keskittymistä. Minulta kuunteleminen luonnistuu parhaiten illalla peiton alla.

Storyteliltä löysin valtavasti kiinnostavaa kuunneltavaa. Hyvät lukijaäänet saivat mielikuvitukseni laukkaamaan ja tarinan tapahtumat piirtyivät verkkokalvolleni jopa tehokkaammin kuin lukiessa.

Miika Nousiaisen Juurihoito kertoo kahden toisilleen vieraan veljeksen yllättävästä kohtaamisesta. Kirjaan koukuttuu samantien, koska erinomainen lukijaääni kuljettaa nokkelaa tarinaa niin vaivattomasti."

Gummeruksen toimitusjohtaja Anna Baijars

Suosittelen: Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläistä

"Kuuntelin Sinuhea, kun tein suursiivousta kotona ja kokkailin perheelle ruokaa. Liikutuin niin, että itkinkin muutaman kerran. Hienosti toteutetut ääniefektit veivät minut aivan omiin sfääreihin.

Olin kymmenvuotias, kun luin Sinuhen ensimmäisen kerran. Se mullisti maailmani täysin ja oli varmasti yksi syy siihen, miksi olen nyt kustannusalalla. Luin kirjan parikymppisenä uudestaan, jolloin se sai aivan uusia sävyjä. Viime vuosina minulla ei ole ollut aikaa syventyä Sinuheen, niinpä oli mahtavaa löytää se Storytelin valikoimasta."

Kun liityt tästä Storytelin kuuntelijoihin, voit kuunnella kirjojamme ilmaiseksi kuukauden.