Tämä termistö on kyllä välillä hankalaa! Tiedän, että yhden nudemeikki on toiselle yhtä kuin vahva iltameikki. Riippuu siitä, mihin kukin on tottunut.

Uskallan nyt kuitenkin kutsua vinkkejäni nude-meikiksi, koska sävyä tummentamalla tai vaalentamalla jokainen löytää itselleen omaan tyyliin sopivan tavan. Tämä meikki näyttää pehmeältä ja luonnolliselta, lisäksi se on helppo ja nopea toteuttaa kun vähän harjoittelee.

Nude lopputulos on tässä.

1. Kunnon pohjat

Kaikki alkaa taas luomien pohjustamisella, eli levitä pohjustustuote ja puuteri koko luomelle. Keskikoinen, aika jämäkkäkarvainen luomivärisivellin on paras luomivärin levityksessä. Näin kesällä päivettyneille kasvoille sopii hienosti paahteisen ruskeat sävyt. Jos ihosi on vaalea, suosi kylmempiä, luumuun taittavia ruskean sävyjä. Luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi kannattaa suosia himmeäkiiltoisia tai mattapintaisia värejä.

2. Luomivärin marssijärjestys

Aloita luomivärin levittäminen silmän ulkonurkasta kohti keskiosaa. Älä ainoastaan sipsuttele, vedot saavat olla aika jämäkät, jotta väri asettuu. Tee sitten sama silmän sisänurkasta aloittaen, lopuksi vetele edestakaisin koko luomen pituudelta luomivärin kiinnittymisen varmistamiseksi.

Ja nyt seuraa se vaihe, jossa monen rohkeus hiipuu: katso peiliin ilman peili-ilmettä eli sitä kun vaistomaisesti kohotamme kulmiamme ja leukaamme. Sellainen ilme on harvoin kasvoillamme (tästä syystä me usein kavahdamme meistä huomaamatta otettuja valokuvia).

Rentouta otsasi ja katso suoraan. Luomivärin häivytyksen tulisi nousta siihen asti yläluomea, kun mitä sitä lepää liikkuvan luomen päällä. Jos olet arka meikkaaja, jo tämä riittää. Harjaa ripsiisi mascaraa ja se on siinä.

3. Jotain rajaa, kiitos!

Jos kaipaat kuitenkin lisää syyvyyttä katseeseen, rajaa silmäsi vielä tummanruskealla mattaluomivärillä. Aloita jälleen ulkonurkasta ja etene pienin vedoin pitkin ripsirajaa. Toista taas toisinpäin.

Itse tykkään käyttää tähän kapeaa vaahtomuovisivellintä tai lyhytkarvaista, viistopäistä rajaussivellintä. Tuo edestakaisin sutiminen varmistaa sen, ettei rajaukseen jää koloja.

Jos vedät luomea ainoastaan yhteen suuntaan, luomi helposti ”pakenee” siveltimen edellä ja lopputulos on epätasainen. Usein myös ripsityven ja rajauksen väliin jää kaistale vaaleaa ihoa. Harjoittele siis värin saamista aivan ripsityveen.

Luomiväri on helpompi ja turvallisempi kun rajauskynä. Sitä on helppo tarvittaessa lisätä ja häivyttää. Älä tuhraa aikaa siihen, että saat piirrettyä tarkat viivat. Levitysvaiheessa jälki saa olla aika roisia. Häivytä tumma väri taas edestakaisin vedoin ylöspäin luomelle pehmeän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Lopuksi harjaa ripsiisi mascaraa.

Eli pohjusta huolella, ole rohkea luomivärin ylärajan häivyttämisessä, työstä väri huolella, ja harjoittele tumman värin saamista aivan ripsityveen.

Oli tämä meikki arki- tai juhlatyylisi, uskalla kokeilla. Hanki duo-luomiväri, josta löytyy keskiruskea ja tumma sävy. Satsaa ainakin yhteen hyvään luomivärisiveltimeen. Käytä apunasi ammattitaitoista myyjää.

Siveltimissä hinta kulkee kyllä käsi kädessä laadun kanssa. Testaa rauhassa, mikä tuntuu sinun käteesi ja silmääsi sopivalta. Sivellin ei kuitenkaan saa olla superpehmeä, jotta luomiväri ei pölisisi ympäriinsä. Ainoaa oikeaa sivellintä ei ole, onhan meillä ammattimeikkaajillakin monenkirjavat suosikkimme.