Lastemme synttärit lähestyvät. Rakastan kaikenlaisia koristeluja ja tahdon saada aina juhliin jotain vähän erityistä, joka tuo juhlatunnelmaa. Sillä minusta juhlapöydän koristelu on ihan yhtä tärkeää kuin se, mitä tarjotaan.

Löydän siis itseni aina näin loppukesästä notkuilemasta Pinterestissä ja suosikkiblogieni seurassa etsimässä ideoita juhliin. Kaikenkattavat juhlateemat ovat minusta kutkuttavia, mutta täysin sopimattomia kaltaiselleni mukavuudenhaluiselle ja kädentaidottomalle ihmiselle. Kokosin lopulta listaa juhlateemoista, jotka valmistuvat mahdollisimman vähällä vaivalla, mutta jotka nostavat kannat takuulla kattoon. Käytännössä tarvitset vain pussin ilmapalloja, toisen pillejä ja ihan sairaasti strösseliä.

1. Ilmapalloilua

Ilman ilmapalloja lastenjuhlat ovat vain mellakka johon kuuluu kakkua.

Kuva: A Joyful Riot

Pallot kuuluvat muuallekin kuin kattoon ja lattialle. Esimerkiksi pilliin.

Kuva: Etsy

Kakku ja ilmapallot. Siinähän sitä onkin jo koko kemut. Lisää vain lauma kirkuvia lapsia.

Kuva: Learning, Creating, Living

Täältä löydät ohjeet, miten saat tehtyä itse tällaisia sööttejä mini-ilmapalloja kakun päälle tai ihan mihin vaan.

Kuva: Lindsay Stephenson

Ilmapallon voi myös hauskasti sitaista dinosaurukselle käteen…

...mistä päästäänkin sujuvasti seuraavaan teemaan:

2. Valjasta lelut töihin

Kuva: Portraits for the people

Minua huvittaa kovasti ajatus laittaa dinot ja muut lelut hommiin juhlissa. Yllä olevassa kuvassa Rex ja kaveri saivat suihkauksen kultaa juhla-asukseen. Paikka pöydän keskellä on taattu.

Kuva: Etsy

Tämä kaveri taas ei ilmeestä päätellen tainnut tahtoa kakun päälle.

Kuva: Bringing the Happy

Nöyryytä dinoja pukemalla ne hassuihin hattuihin. Yllä olevat kaverit suorastaan karjuvat riemusta. Samanlaisia hattuja voi muuten virittää minkä tahansa pikkuelukan päähän tuomaan juhlatunnelmaa.

Lisää helppoja ja hauskoja kakunkoristeluideoita – mm. miten ladata kakun päälle koko lelukopan ja ruokakaapin sisältö – löytyy muuten tästä Sannan mahtavasta kakkupostauksesta!

3. Tikkariteema

Kuva: The Chronicles of Me

Nykysin tulee oltua niin kamalan saamaton ja mukavuudenhaluinen, että kutsut tulee laitettua meilillä tai tekstarilla. Olisi ihana vähän terhistäytyä ja tehdä oikeasti hienot kutsut, niin kuin nämä tikkarikutsut. Ehkä vielä joskus muutun siksi ihmiseksi, joka jaksaa väkertää hienoja kutsuja.

Kuva: How Does She

Tikkariteemaisissa kekkereissä kakun voi korvata kakkutikkareilla, noilla parin vuoden takaisilla hittiherkuilla. Kuvan reseptissä kakkutikkareihin käytetään kestosuosikkiani Nutellaa.'

Kuva: zakkalife.com

Minua hihityttää myös nämä supersankariasuun puetut tikkarit. Löydät valmiit kaavat naamioon ja kaapuun täältä.

4. Strösseliä, strösseliä, strösseliä

Yksi sana aikuiselle: älä koskaan, koskaan, aliarvioi lapsen rakkautta strösseliin. Se maistuu lasten mielestä minkä tahansa kanssa. Sitä voi kuulemma ripotella (kaataa) vaikka perunankin päälle. Kunhan annostus on oikea eli hirveästi.

Kuva: Sweetapolita

Strösseli sopii kaikkialle ja juhlistaa minkä tahansa. Se tekee lusikallisesta suklaata bileiden tähden...

Kuva: She Wears Many Hats

...ja muuttaa popkornin seassa (reseptiin tarvitaan vain kattillallinen popkornia, levyllinen valkosuklaata ja pirusti strösseliä) kattilallisen maissia ihan aikuistrendikkääksi.

Kuva: Sweetapolita

Itse varmaan päädyn tyhjentämään meidän strösselipurkkimme ja suklaanjämämme samaan ja tekemään tällaista suklaaströsselikaarnaa.

Kuva: Best Friends for Frosting

Juhlien teemaan sopivaksi ongintapalkinnoksi käyvät tällaiset konfettituubit. Mutta vain sillä ehdolla, että pötkylän saa avata vasta juhlista poistuttua, mieluiten 50 metrin turvarajan tuolla puolen. Tuubit voi täyttää myös omatekoisella strösselillä.

Jos haluat nähdä uudet tarinat heti kun ne ilmestyvät, tykkää meistä Facebookissa. Kun haluat kommentoida aihetta, kysyä lisää tai jatkaa keskustelua, klikkaa alla olevaa Kommentoi-ruutua ja jaa ajatuksesi.